Speelplaatsproject

Ons speelplaatsproject draait om vergroening, natuurlijke speelelementen en het bevorderen van de motorische ontwikkeling van kinderen. Met deze unieke aanpak willen we ervoor zorgen dat kinderen zich goed voelen op onze speelplaats, terwijl ze worden uitgedaagd en plezier hebben.

Een van de kenmerken van ons project is de integratie van natuurlijke speelelementen. In plaats van traditionele plastic structuren, hebben we gekozen voor klimbomen, een speelberg en parcours met touwen en houtstructuren die kinderen uitnodigen om te klimmen, balanceren en verkennen. Door deze natuurlijke elementen te gebruiken, willen we de fantasie en creativiteit van de kinderen stimuleren, terwijl ze tegelijkertijd hun motorische vaardigheden ontwikkelen.

Een ander belangrijk aspect van ons speelplaatsproject is het creëren van een omgeving waarin kinderen zich goed voelen. Door de aanwezigheid van groen en natuurlijke materialen streven we naar een rustgevende sfeer die kinderen in staat stelt om te ontspannen en te genieten van hun speeltijd. Het hebben van groene ruimtes en bomen zorgt voor schaduw en helpt om een verkoelend effect te creëren tijdens warme dagen.

Naast de speelelementen en de rustige sfeer, omvat ons project ook een buitenklas. Deze buitenklas biedt een educatieve omgeving waarin kinderen kunnen leren en ontdekken in de natuur. Het is een plek waar ze kunnen zitten en hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Het biedt ook mogelijkheden voor lessen in de frisse lucht, waarbij kinderen leren over de natuurlijke omgeving om hen heen. De struiken rondom de buitenklas zijn vruchtdragend, hierdoor kunnen ze smullen van al het lekkers dat de natuur ons te bieden heeft.

Onze school heeft een moestuin waar kinderen kunnen leren over planten, voeding en respect voor de natuur. In de moestuin krijgen kinderen van het MOS-team de kans om te experimenteren, te zaaien, te verzorgen en te oogsten. Door te werken in de moestuin ontwikkelen ze niet alleen hun groene vingers, maar ook het belang van zorgzaam omgaan met onze natuur.


Wij kunnen dit project vorm geven dankzij de financiële steun van:
   Project Groene Oase

 Ons Erasmusproject