Maandopening

Elke maand komen alle kinderen van de kleuterschool en lagere school samen voor de maandopening.

De maandopening is een waardevolle traditie waarbij de hele school samenkomt om successen te vieren en elkaar te inspireren. We brengen onze 7 gewoonten tot leven, die dienen als leidraad voor ons gedrag en onze houding. Door deze gewoonten te bespreken en te illustreren met concrete voorbeelden, stimuleren we een positieve schoolcultuur waarin respect, verantwoordelijkheid en samenwerking centraal staan.

Tijdens de maandopening nemen we ook de tijd om belangrijke momenten van die maand te overlopen. Dit kan variëren van bijzondere projecten en data tot buitenschoolse activiteiten. Op deze manier krijgen alle leerlingen de kans om te delen en trots te zijn op hun individuele en collectieve successen.

Een bijzonder hoogtepunt van de maandopening is het vieren van de jarigen van de voorbije maand. We feliciteren en zingen voor de jarige leerlingen, waarbij we hen laten weten dat hun speciale dag belangrijk voor ons is. Dit creëert een gevoel van verbondenheid en vreugde in de school.

Daarnaast biedt de maandopening een podium voor kinderen om hun talenten te tonen. Of het nu gaat om zingen, dansen, toneelspelen of een instrument bespelen, we moedigen onze leerlingen aan om hun talenten te laten zien. Dit bevordert hun zelfvertrouwen en creativiteit, en zorgt voor een positieve en ondersteunende omgeving waarin talent wordt gewaardeerd.

De maandopening is niet alleen een moment van vieren en talenten tonen, maar ook een gelegenheid om verbondenheid te versterken binnen onze school. Het creëert een gevoel van samenhorigheid en trots, waarbij elke leerling zich gewaardeerd en betrokken voelt.