Schooljaar 2021-2022


Bekijk hier wat er in schooljaar 2021-2022 op onze homepage verscheen.

 

Fijne vakantie gewenst!

Zomerlezen

Lees heel de zomer lang

En krijg elke week een cadeautje


Zomerlezen Kids is een project bedoeld om kinderen ook in de vakantie aan het lezen te houden. Met boekentips en elke week een beloning wordt thuislezen nog makkelijker en nog leuker. 
 
Bekijk het promofilmpje.

Doe mee! Schrijf je in op www.zomerlezenkids.com

Tips van leescoach Emy Geyskens 

Met deze tips kunnen jullie, de ouders, jullie kind stimuleren om te blijven lezen tijdens de zomer.

Bekijk het filmpje.

 

Zeeklassen 23/5 t.e.m. 25/5


Onze leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar genieten nu nog van een geweldige tijd in BLOSO Havengeul te Nieuwpoort. En de zon is gelukkig toch nog veel van de partij geweest. Bekijk maar al die gelukkige gezichten via onze Facebook.

Hier zal je ook op de hoogte gehouden worden van de geschatte aankomsttijd op woensdag 25 mei:

Om 13.55u. zijn ze vertrokken richting Oelegem. Om 15.15u. bij het klaverblad in Sint-Niklaas gesignaleerd. Om 16.15u. net de Kennedytunnel gepasseerd. Geschatte aankomsttijd op basis van de huidige verkeerssituatie is 17.05u.

 

Schoolfeest zaterdag 7 mei 2022

Meer info op onze website bij 'Schoolfeest 2022'.

 

Paasvakantie

 

Lentewandeling grootouders KS op 31 maart 2022

We zijn erg blij dat we op donderdag 31 maart 2022 alle grootouders van onze kleuters zullen mogen ontvangen. We organiseren voor hen een lentewandeling om van te genieten in het gezelschap van hun kleinkind(eren).

 Het was geweldig om al die gelukkige kleuters en gelukkige grootouders te mogen ontmoeten. Dank voor jullie aanwezigheid!

Bekijk hier alle leuke foto's die genomen werden.

 

Quarantaineregels Covid-19

De regels veranderen voordurend en we merken dat steeds meer ouders met vragen tot bij ons komen. Ook omdat ouders vanuit verschillende kanalen soms tegenstrijdige informatie krijgen, vooral betreffende de duur van de quarantaine voor hun kind(eren). Er zijn dan ook heel wat verschillende scenario's.

Ons CLB bezorgde mij een duidelijke overzicht (update 12/01/2022) dat ik graag met jullie deel. Dit zijn ook de richtlijnen die de school zal hanteren in geval van een quarantaine. Alvast bedankt om deze aandachtig door te nemen wanneer jullie hierover vragen zouden hebben.

Hier je antwoord op de vraag: Wanneer mag mijn kind terug naar school?

Hopende jullie hiermee voldoende te informeren.

 

Fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar

Ons hart van goud!

 De afgelopen 2 weken bleef ons hart maar groeien... Prachtig om te zien hoe onze kinderen (en hun ouders) hun gouden hart toonden om centen toe te voegen. Het resultaat mag er dan ook zijn...

     

We zijn erg trots dat we € 734,35 kunnen schenken aan Het Open Poortje in het kader van de Warmste week!

 

Pedagogische studiedag woe. 17/11

Zesde leerjaar naar de Oosthoek

Vandaag, donderdag 23 september, zijn onze leerlingen op ontdekking gegaan in de Oosthoek van ons land. Dit om verhalen mee te krijgen van WOI en WOII. Een initaitief van de gemeente Ranst.

De rondleidingen in zowel Eben Emal als in fort Loncin konden hen boeien:

 

Ze hebben om 16.00u de terugtocht vanuit Luik ingezet. We verwachten hen rond 18.00u terug in Broechem. 

Strapdag, vrijdag 17 september

Op vrijdag 18 september, is het Strapdag. Een dag die volledig in het teken staat van TRAPPEN! We vragen daarom aan alle kinderen om met de fietst naar school te komen. We zullen deze dag benutten om de fietsvaardigheid van de kinderen te verbeteren in een beschermde omgeving.

Brief met alle info.

Neem zeker ook eens een kijkje op onze verkeerspagina. Daar kan je bijvoorbeeld ook een checklist vinden om ervoor te zorgen dat je fiets veilig is om mee te rijden in het verkeer.